S`leckere Gebäck Baumstriezel wird us enem spezielle Hefeteig hergstellt. Dezue wird de Teig usgerollt, i Schreife gschnitte und uf e zylindrischi Form ufdräht. Aschliessend werdet die Baumstriezel über em Bachofe bachet. Für e karamellisierti Glasur bestroit mer si mit Zucker.

Nach em bache, solang Glasur no füssig isch, wird s’warme Gebäck mit de gwünschte Gschmacksrichtig «beschichtet».

Frühener isch die Siebenbürgischi Spezialität nur zu grosse Fescht und bsundere Familieereignis bache worde.

Sicher isch aber de Ursprung vo dem Gebäck us Siebenbürgern (bis am 31. Juli 1921 het de Staatteil zu Ungarn ghört. Hüt ghört Siebebürgen zu Rumänie. Drum wird das spezielle, ungarische Hefeteiggebäck zu «Kürtöskalàcs» uf schwizerdütsch Baumstriezel gnännt.

Vermuetet wird, dass erscht dur d`Massenherstellig vo Zucker in ere Zuckerfabrik, wo 1881 erbaut worde isch.....